آشنایی با محصولات تولید شده از قارچ شیتاکه

قارچ شیاتکه یکی از محبوب ترین قارچ ها در سراسر جهان است. این قارچ به دلیل طعم غنی ، خوشایند و فواید متنوع برای سلامتی ارزشمند است. ترکیبات موجود در شیاتکه می تواند به مبارزه با سرطان ، تقویت سیستم ایمنی و محافظت از سلامت قلب کمک کند. در این مقاله با این قارچ و محصولات تولید شده از آن بیشتر آشنا می شویم.

آشنایی با قارچ شیتاکه

شیتاکه قارچ خوراکی بومی آسیای شرقی است. این قارچ ها قهوه ای مایل به قهوه ای تیره و دارای کلاهک هایی هستند که بین 5 تا 10 سانتی متر رشد می کنند. این قارچ مانند قارچ های سفید و دکمه ای مصرف می شود و به طور طبیعی بر روی درختان سخت چوب و مرده رشد می کند. ژاپن حدود 83٪ شیتاکه ی جهان را تولید می کند. اگر چه در ایالات متحده، کانادا، سنگاپور و چین نیز تولید می شود. شیتاکه را می توانید به صورت تازه، خشک یا مکمل های غذایی مختلف در بازار پیدا کنید.

آشنایی با محصولات تولید شده از قارچ شیتاکه

ارزش غذایی و دارویی قارچ شیتاکه

امروزه آزمایشات مختلفی بر روی ارزش غذایی و دارویی قارچ شیتاکه انجام شده است که همگی نمایانگر خواص فراوان این قارچ برای سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری هاست. قارچ شیتاکه کالری بسیار پایینی دارد. همچنین مقادیر بسیار زیادی فیبر و ویتامین های گروه B و برخی مواد معدنی کمیاب در این قارچ وجود دارد. مواد مغذی موجود در 4 عدد قارچ شیتاکه متوسط و خشک که در حدود 15 گرم وزن دارد عبارتند از:

  • کالری: 44
  • کربوهیدرات: 11 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • ریبوفلاوین: 11٪ ارزش روزانه (DV)
  • نیاسین: 11٪ (DV)
  • مس: 39٪ (DV)
  • ویتامین ب5 :33٪  (DV)
  • سلنیوم: 10٪ (DV)
  • منگنز: 9٪ (DV)
  • روی: 8٪ (DV)
  • ویتامین ب6: 7٪  (DV)
  • فولات: 6٪ (DV)
  • ویتامین دی:  6٪  (DV)

علاوه بر این ، شیتاکه دارای مقادیر بالایی از آمینو اسیدهای مشابه گوشت است. همچنین منبع غنی از انواع پلی ساکاریدها، ترپنوئیدها، استرول ها و لیپیدها است که دارای اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی ، کاهش کلسترول و ضد سرطان هستند. مقدار ترکیبات فعال زیستی در شیتاکه بستگی به نحوه و محل رشد، ذخیره و تهیه قارچ دارد.

چگونه از قارچ شیتاکه استفاده می شود

شیاتکه دو کاربرد اصلی دارد که می توان آنها را دلایل محبویبت قارچ شیتاکه در دنیا دانست:

  • به عنوان غذا
  • به عنوان مکمل

شیتاکه به عنوان غذای کامل

می توانید هم با شیتاکه به صورت تازه و هم خشک شده آشپزی کنید، اگرچه انواع خشک شده از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. شیتاکه خشک دارای عطر و طعم خاصی است که اصطلاحا به آن اومامی(umami) گفته می شود این مزه موجب می شود که قارچ خشک حتی از تازه ی آن نیز طعم خوشایندتری دارد. عطر و طعم اومامی را می توان مانند طعم گوشت توصیف کرد که در کنار شیرین، ترش، تلخ و شور، به عنوان طعم پنجم محسوب می شود. از قارچ های خشک و تازه شیتاکه در سیب زمینی سرخ شده، سوپ، خورشت و غذاهای دیگر استفاده می شود.

قارچ شیتاکه به عنوان مکمل

از مدت ها قبل در طب سنتی چینی از قارچ شیتاکه استفاده می شد. این قارچ همچنین در بخش هایی از ژاپن، کره و روسیه شرقی مصرف دارویی دارند. در طب سنتی چین تصور می شود که شیتاکه باعث افزایش سلامتی و طول عمر و همچنین بهبود گردش خون می شود. مطالعات نشان می دهد که برخی از ترکیبات فعال زیستی موجود در شیتاکه می تواند از سرطان و التهاب محافظت کند. مصرف قارچ شیاتکه می تواند سلامت قلب را تضمین کند. به عنوان مثال ، شیتاکه دارای سه ترکیب است که به کاهش کلسترول کمک می کند:

  • اریتادین: این ترکیب، آنزیمی را که در تولید کلسترول نقش دارد، مهار می کند.
  • استرول ها: این مولکول ها به انسداد جذب کلسترول در روده کمک می کنند.
  • گلوکان های بتا: این نوع فیبر می تواند کلسترول را کاهش دهد.

یک مطالعه بر روی موش های دارای فشار خون بالا نشان داد که پودر شیتاکه از افزایش فشار خون جلوگیری می کند. همچنین مطالعه بر روی موشهای آزمایشگاهی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده می کردند نشان داد که در موش هایی که به آنها شیتاکه داده شده بود چربی کمتری در کبد ، پلاک دیواره شریان و سطح کلسترول پایین تری نسبت به بقیه که قارچ نمی خورند، وجود دارد.

آشنایی با محصولات تولید شده از قارچ شیتاکه

محصولات قارچ شیتاکه

با توجه به خواص فوق العاده ای که مصرف قارچ شیتاکه بر سلامتی چسمی و روحی فرد دارد، شرکت های غذا و دارو اقدام به تولید محصولات مختلفی بر پایه این قارچ کرده اند که برخی از آنها در بازار شناخته شده تر هستند و در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم:

کپسول ایمیون قارچ شیتاکه

این کپسول یک فرآورده طبیعی ارگانیک، حاوی عصاره قارچ دارویی شیتاکه است که به منظور اهداف زیر تولید شده است:

  • تقویت سیستم ایمنی
  • کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • کمک به کاهش کلسترول
  • حفظ سلامت کبد
  • مکمل درمانی برای بیماری های با منشا ویروسی مانند زگیل تناسلی، آنفولانزا، ایدز و هپاتیت

کپسول شیتاکه پلانتا

این کپسول فرآورده طبیعی دیگری است که حاوی عصاره کامل و پودر قارچ شیتاکه، قارچ گانودرما (ریشی) و دم بوقلمون است و فوائد زیر را دارد:

  • تقویت سیستم ایمنی
  • تقویت قوای جسمی و جنسی
  • مکمل درمانی برای بهبود بیماری زگیل تناسلی

کپسول پاورفیت

این محصول از عصاره کامل قارچ شیتاکه تهیه شده است و دارای  AHCC، پروتئین، بتاگلوکان ها، ویتامین ها و املاح طبیعی موجود در قارچ شیتاکه است. از این محصول برای موارد زیر استفاده می شود:

  • افزایش قوای جسمانی و فیزیکی به ویژه در ورزشکاران و سالمندان و افرادی که دوران نقاهت بیماری را می گذرانند
  • تقویت و تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و بهبود بیماری های با منشا ویروسی مانند آنفولانزا، تبخال و زگیل
  • مکمل درمانی برای مبتلایان به زگیل تناسلی

کپسول AHCC

این فرآورده طبیعی به طور مستقیم از ترکیب AHCC موجود در قارچ شیتاکه گرفته می شود و برای موارد زیر کاربرد دارد:

  • مکمل درمانی قوی برای زگیل های تناسلی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان
  • پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های ویروسی مانند آنفلوانزا و حتی کرونا

پودر قارچ شیتاکه

این محصول بدون هیچ گونه تغییر و مواد افزودنی و تنها از قارچ شیتاکه ی خشک شده تهیه می شود. مسلما استفاده از آن به دلیل خالص بودن تاثیر دو چندانی در بهبود و درمان بیماری های مختلف دارد. در هنگام خرید قارچ شیتاکه به تازگی و مرغوبیت آن توجه داشته باشید. اگر قصد مصرف شیتاکه را چه به صورت سالم و چه به صورت پودر شده دارید، از فروشگاه های معتبر آن را خریداری نمایید. قارچ شیتاکه برای اینکه خواص درمانی خود را نشان دهد نیاز به حرارت دارد به همین دلیل نباید به صورت خام مصرف شود. از طرفی به دلیل طعم خوشایند آن می توان مقدار دوز مصرفی را در رسپی پخت غذا استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست