تاثیر قارچ شیتاکه بر پوکی استخوان

شاید درست نباشد که بگوییم افرادی که به محض ابتلا به یک بیماری با علائم ناشی از آن روبرو هستند، شانس بزرگی در زندگی نصیبشان شده است. برخی از بیماری ها تا هنگامی که کاملا پیشرفت نکنندف هیچ نشانه ای از خود بروز نمی دهند. از این جمله می توان به انواع تومور و سرطان همچنین بیماری های مربوط به کبد اشاره کرد. علم پزشکیاین عوارض را با نام بیماری های خاموش می شناسد. یکی از شایعترین این بیماری ها، پوکی استخوان است که در صورت پیشرفت هیچ راه بازگشتی ندارد.

تاثیر قارچ شیتاکه بر پوکی استخوان

پوکی استخوان چیست

پوکی استخوان یا استئوپروز (Osteoporosis، یکی از بیماری های متعدد دوران پیری است که به علت کاهش تراکم استخوان و استحکام آنها در برابر فشار و ضربه به وجود می آید. این بیماری در سال های اخیر به دلیل سبک نادرست زندگی و تغذیه نامناسب حتی در جوانان هم دیده می شود. این عارضه از جمله بیماری هایی است که به آرامی و بدون کوچکترین نشانه ای پیشرفت می کند و در نهایت خود را با شکستگی های بعضا جبران ناپذیر و ناگهانی نشان می دهد. پوکی استخوان می تواند در هر کدام از استخوان های بدن ایجاد شود اما معمولا هنگام شکستگی در ناحیه لگن و یا ران و ساق پا مشاهده می شود.

یکی از گروه هایی که بیش از دیگران، در معرض ابتلا به این بیماری هستند خانم ها در دوران یائسگی به حساب می آیند. در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی شدید و ناگهانی، کم شدن تراکم استخوان ها به ویژه در ناحیه ران و گردن بسیار رخ می دهد. برخی از علل اصلی ابتلا به این بیماری به شرح زیر هستند:

  • ژنتیک و عوامل ارثی
  • بالا رفتن سن
  • استفاده بی رویه از نوشیدنی های الکی و استفاده از دخانیات
  • عدم انجام تمرینات ورزشی به صورت منظم و روزانه
  • کمبود ویتامین هایی چون ویتامین دی، کلسیم و پروتئین
  • ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت، کوشینگ، پرکاری تیروئید و …
  • استفاده از بعضی داروها مانند کورتن، هپارین، لووتیروکسین و …
  • رژیم های غذایی نامناسب سرشار از فست فود و نوشیدنی های گازدار و مصنوعی

همه ی این عوامل موجب کاهش مواد معدنی در بدن بیمار شده، سیستم کنترلی بدن را وادار می کنند برای جبران این کمبود از ذخایر انباشته شده در استخوان ها استفاده کند و به این ترتیب به مرور زمان فرد دچار پوکی استخوان می شود. شایان ذکر است که برخلاف تصور عموم، تحقیقات هیچ نتیجه ای مبنی بر دخالت مصرف کافئین بر ابتلا به این بیماری نشان نداده است.

تاثیر قارچ شیتاکه بر پوکی استخوان

آشنایی با قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه (Shiitake ) از جمله قارچ های خوراکی محبوب در دنیاست که به دلیل طعم منحصر به فرد آن، از دیرباز پایه ی اصلی تهیه سوپ ها و غذاهای مختلف در مشرق زمین بوده است. این قارچ نام آشنایی در کتب طب سنتی چین به حساب می آید و علی رغم اینکه در دسته قارچ هاست اما از آن به عنوان یک گیاه دارویی یاد می شود. این قارچ قهوه ای رنگ و چتری بر روی تنه ی درختان در حال مرگ رشد می کند و امروزه آن را مانند قارچ های دکمه ای دیگر در سالن های مجهز، پرورش می دهند و به صورت تازه و خشک شده روانه بازار می شود. برای مطالعه بیشتر می توانید از مقاله « آشنایی با قارچ شیتاکه » استفاده کنید.

خواص قارچ شیتاکه

این داروی طبیعی رتبه ی سوم کشت قارچ در دنیا را به خود اختصاص داده است و امروزه به عنوان پایه اصلی بسیاری از داروهای شیمیایی و لوازم آرایشی و بهداشتی، جای خود را در صنعت داروسازی و محصولات زیبایی باز کرده است. قارچ شیتاکه مانند هم خانواده های خود منبع غنی از فیبر و انواع ویتامین های ضروری بدن و همچنین زیست مولکول های فعال است که می توان برخی از آنها را نام برد:

  • تیامین
  • ریبوفلاوین
  • بیوتین
  • ویتامین C
  • مس
  • سلنیوم
  • روی
  • منگنز
  • فولات
  • اسیدهای آمینه
  • پروتئین
  • ترپنوئید ها
  • استروئید ها
  • فنول ها
  • نوکلئوتید ها
  • گلیکوپروتئین ها
  • پلی ساکارید ها

این مواد معدنی و ترکیبات فعال موجب می شوند مصرف قارچ شیتاکه نوعی تعادل در سیستم داخلی بدن و حتی در تعامل با محیط اطراف ایجاد شود و سلامت فردی تامین شود. برخی از این فوائد عبارتند از:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش فشار خون
  • کاهش کلسترول و چربی خون
  • جلوگیری از تجمع پلاکت ها در عروق
  • کمکبه سلامت قلب و پیشگیری از سکته های قلبی
  • از بین بردن سلول های سرطانی و مستعد سرطان و پیشگیری از ابتلا به تومورهای بدخیم سرطانی
  • ایجاد آرامش روحی و جلوگیری از استرس و افسردگی
  • کمک به سلامت کبد و کلیه ها
  • درمان قطعی بیماری زگیل تناسلی
  • کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت

اینها تنها بخشی از معجزه ی این قارچ برای سلامتی به حساب می آیند. ادامه ی مطالب را می توانید در مقاله « قارچ شیتاکه چه خواصی دارد » مطالعه کنید.

تاثیر قارچ شیتاکه بر پوکی استخوان

تاثیر قارچ شیتاکه بر پوکی استخوان

یکی از عوامل پیشگیری کننده از ابتلا به پوکی استخوان، تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن است. مصرف منظم و روزانه قارچ شیتاکه می تواند حتی کمیاب ترین مواد مغدی مورد نیاز را به بدن برساند. این کار در کنار اصلاح سبک زندگی، نحوه تغذیه و ورزش می تواند نه تنها از این بیماری جل.گیری کند بلکه عوارض ناشی از آن را در افراد مبتلا کاهش می دهد. قارچ شیتاکه می تواند با برقراری تعادل هورمونی در بدن به ویژه در خانم ها با کنترل هورمون استروژن، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. همچنین با تنظیم قند و فشار خون و کمک به کبد برای سم زدایی بدن، جلوی آسیب رسیدن به بافت استخوانی را میگیرد. یکی از ویتامین هایی که در ساخت و ترمیم بافت های استخوانی نقش به سزایی دارد، ویتامین دی است. اما متاسفانه میزان این ویتامین در خوراکی هایی که به صورت روزانه توسط عموم مردم مصرف می شود بسیار پایین است. شیتاکه می تواند این نیاز را برای بدن برطرف کند.

نحوه صحیح مصرف قارچ شیتاکه

درست است که قارچ شیتاکه را به عنوان یک داروی شگفت انگیز می شناسند اما مانند هر داروی دیگری ممکن است مصرف آن در برخی افراد ایجاد عوارضی مانند ناراحتی معده و یا حساسیت کند که معمولا در هفته های اول مصرف به مرور برطرف می شود. به همین دلیل بهتر است پیش از مصرف این قارچ با متخصص خود مشورت کنید.

از این قارچ به دلیل طعم خوشایندی که دارد در پخت غذاها استفاده می شود به همین دلیل مصرف آن بسیار راحت است. از طرفی این قارچ برای آزاد سازی ترکیبات فعال خود نیاز به حرارت دارد. ازین رو متخصصیم مصرفقارچ شیتاکه را همراه پخت غذا و یا به صورت دمنوش توصیه می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست