قارچ شیتاکه چه خواصی دارد؟

از آنجا که بشر امروزی غرق در مشکلات و آسیب های سبک زندگی ماشینی خود شده است، به شدت این نیاز احساس می شود که راهی برای مقابله با این عوارض و مشکلات بیابد. خدا رو شکر خالق هستی، نعمت های فراوانی در طبیعت قرار داده که انسان هر گاه از علم و دانش خود ناامید شد، به سمت این طبیعت برگشته و راه جدیدی می یابد. بر همین اساس حتی رشته های دانشگاهی تاسیس شده است که در آن ها با آموختن از طبیعت سعی در خلق و تولید ابزار و وسایل بهتری برای انسان دارند. طبیعت سرشار است از مواهب گوناگون که اگر بهتر نگاه کنیم، موارد بیشتری در آن می یابیم.

استفاده از گیاهان دارویی و نیز قارچ های دارویی از زمان های دور رواج داشته است. در طول دوره ای مصرف این دارو ها مقداری کاهش یافت، اما امروزه این مقدار در کشور های مختلف در حال افزایش است و مطالعات بسیاری در مورد آن صورت می گیرد. یکی از این داروهای طبیعی، قارچی است به نام قارچ شیتاکه. برای آشنایی با قارچ شیتاکه و شناخت هر چه بیشتر این قارچ فوق العاده با ما همراه باشید.

قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه چیست و ویژگی های آن چگونه است؟

قارچ شیتاکه نوعی از انواع قارچ های دکمه ای و چتری(بازیدیومیست) است که آن را قارچ بومی ژاپن می‌دانند. اگرچه بسیار جالب است که این قارچ برای اولین بار در کشور چین مشاهده شده است. داستان این قارچ این گونه است که در حدود ۱۱۰ سال قبل از میلاد مسیح مردمان چین این قارچ را در بین شکاف چوب های درختان در جنگل های همواره سبز چین پرورش و کشت می دادند تا اینکه در زمانی کشاورزان چینی روش و شیوه پرورش این قارچ را به کشاورزان ژاپنی آموزش دادند.

ژاپنی ها به کشت و پرورش این قارچ در مقیاس وسیع و تولید انبوه پرداختند و پس از آن نامش را شیتاکه گذاشته و این قارچ را به نام خود در تاریخ ثبت نمودند. همچنین ژاپنی ها و چینی ها این قارچ را به صورت طبیعی و خودرو در فصل های بهار و پاییز از روی تنه درختان قطع شده جمع آوری می کردند. قارچ شیتاکه رشد بسیار کندی دارد و می تواند چوب را تجزیه کند و مورد استفاده قرار دهند.

از بین درختان مختلف که در جنگل وجود دارند، بلوط بیشتر برای قارچ شیتاکه مناسب است و جذابیت بیشتری برای این کار دارد. قارچ شیتاکه کم کم راه خود را به سمت کشورهای جنوب شرق آسیا باز کرد و وارد این کشورها شد و مردم این مناطق نیز شروع به کشت و پرورش این قارچ پرخاصیت نمودند. اگر بخواهیم زمان شروع کشت و پرورش قارچ شیتاکه را به صورت حرفه ای و به عنوان یک شغل برای تأمین درآمد مورد بررسی قرار دهیم، این موضوع مربوط می شود به سال ۱۹۴۰ میلادی که در آن روزگار استفاده از تکنولوژی های تلقیح برای پرورش قارچ بسیار رایج شده بود.

خواص قارچ شیتاکه

خواص درمانی و دارویی قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه به عنوان محبوب ترین قارچ خوراکی و دارویی جهان، در جایگاه دوم مصرف و تولید در دنیا ایستاده است. این قارچ خوش طعم علاوه بر مصارف دارویی، به مصرف غذایی و خوراکی هم می رسد و سوپ های پرطرفدار و معروفی مانند سوپ میسو(miso) در ژاپن، از آن تهیه می شود. در اینجا به طور مختصر به بررسی مهم ترین و پررنگ ترین خواص قارچ شیتاکه می پردازیم.

بهبود وصعیت سیستم ایمنی بدن با مصرف شیتاکه

شیتاکه اثر مستقیم بر ماکروفاژها دارد که به صورت طبیعی اقدام به از بین بردن سلولهای سرطانی و مستعد سرطان می کند و به این ترتیب موجب پیشگیری و بهبود سرطان و تومور در بدن می شود. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در قارچ شیتاکه با از بین بردن رادیکال های آزاد موجود در بدن باعث سم زدایی و پاکسازی خون و کبد می شود. همچنین قارچ شیتاکه مانع از پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسمایی می شود و ضمن کم کردن حجم رادیکال های آزاد میزان چربی آزاد در خون را هم کم می کند.

لنتینان موجود در قارچ شیتاکه از بدن در مقابل عفونت ها و ویروس ها محافظت می کند. به همین دلیل خواص آنتی ویروسی و آنتی باکتریایی قارچ شیتاکه گاها از داروهای شیمیایی هم بیشتر است.

قارچ شیتاکه و درمان قطعی زگیل تناسلی

از ویروس های شایع امروز جهان، ویروس زگیل تناسلی(HPV) است. ترکیبی از عصاره ی شیتاکه به نام AHCC استخراج شده است که می تواند نه تنها زائده های زگیل تناسلی و لکه های ناشی از این ویروس را از بین ببرد، بلکه می تواند آن را به طور کامل در بدن ریشه کن کند. از این ترکیب حتی به صورت شیمیایی در تولید داروهای مربوط به این بیماری استفاده می شود. این قارچ موجب فعال شدن و افزایش سلول های dendritic، cytokines در بدن می شود که به روند مبارزه با عفونتها و تومورها کمک می کنند.

خواص ضد سرطانی قارچ شیتاکه

بیش از 100 نوع ماده ی فعال در شیتاکه وجود دارد که به مرگ برنامه ریزی شده ی سلول ها کمک می کند. قارچ شیتاکه نوعی پلی ساکارید به نام لنتینان دارد که موجب مرگ سلولهای سرطانی می شود. همچنین شیتاکه سیستم ایمنی بدن را برای آزادسازی پروتئین های نابود کننده سرطان تحریک می کند. این اثرات به ویژه بر روی سرطان سینه، پروستات و کولون به اثبات رسیده است.

خواص قارچ شیتاکه

کمک قارچ شیتاکه به بهبود فعالیت مغزی و افزایش سطح انرژی

قارچ شیتاکه سرشار است از ترکیبات آلی و معدنی و همچنین ویتامین های گروه B که با افزایش انرژی در بدن و آزادسازی انرژی های ذخیره شده بسیار کمک می کند. همچنین مصرف قارچ شیتاکه می تواند به تعادل و تولید طبیعی در هورمون ها کمک کند. این قارچ تشویش و به هم ریختگی های ذهنی را از میان می برد و می تواند باعث افزایش تمرکز در فرد شود تا حدی که حتی فعالیت های شناختی را می‌تواند بهبود بخشد. با این تفاسیر خرید قارچ شیتاکه و مصرف آن یک توصیه ی باارزش برای سلامتی است.

تصمین سلامت قلب و کبد با مصرف شیتاکه

بتاگلوکان موجود در قارچ شیتاکه با کنترل کلسترول خون، از گرفتگی عروق جلوگیری می کند و فعالیت قلب و فرآیند خون رسانی به بدن را آسان تر می کند. همچنین ترکیب اریتادنین در قارچ شیتاکه نیز خاصیت کاهش دهندگی کلسترول را دارد. همچنین مانع تجمع پلاکت های آترواسکلروزی در دیواره ی رگ ها می شود و به این ترتیب از ابتلا به گرفتگی عروق کرونر، سکته قلبی و فشار خون جلوگیری می کند. از طرفی خواص آنتی اکسیدانی قارچ شیتاکه در تنظیم عملکرد صحیح سلول ها موثر است.

طبع قارچ شیتاکه چگونه است؟

قارچ شیتاکه دارای طبیعتی خنثی می باشد. این قارچ غنی از موادی مانند آنتی اکسیدان‌ها ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B5، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین D، منیزیم، روی، مس، سلنیوم و فیبر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست